DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi okulumuzda uygulanmaya başladı.

15.02.2024 80

“Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan“ proje, Manisa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan proje uygulama kılavuzu çerçevesinde, okulumuzda Okul Yürütme Komisyonu oluşturulmuş ve faaliyetler planlanmıştır.

Aralık ayı içerisinde başlayan projenin, Yürütme Komisyonu ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerince sınıflarda tanıtımı yapıldı.

Proje ile “öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecekleri; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecekleri” vurgulandı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık ayı içinde okulumuzda “SAFAHAT OKUMALARI AFİŞ YARIŞMASI” düzenlendi. Yarışmada birinci seçilen eser, ilçe genelinde düzenlenen yarışmada değerlendirilmek üzere Turgutlu İlçe MEM’e gönderildi.

Projenin ocak ayı faaliyet takviminde yer alan “DÎVÂNU LUGÂTİ'T-TÜRK OKUMALARI DENEME YAZMA YARIŞMASI” düzenlenmiş; birinci seçilen eser değerlendirmeye alınması için İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

         Okulumuzda projenin şubat ayı faaliyeti olarak birkaç etkinlik düzenlenmiştir.

İlk olarak “Kutadgu Bilig Nesne Tasarımı Yarışması” düzenlenmiş, birinci seçilen eser değerlendirilmek üzere ilçe geneli yarışmaya gönderilmiştir.

         Sınıflarda "Anlamını Bul", "Kelime Türetme" ve "Kare Bulmaca" etkinlikleri yapıldı.

         Ayrıca şubat ayı içinde “Dilimizin Zenginlikleri” temalı sözlük çalışmasının yer aldığı okul panosu hazırlandı

15-02-2024

15-02-202415-02-2024